MISSIE

Spiraal

Als volwassenen, werknemer, ouder, leerkracht laten we de drukte en stress die we ervaren in onze werkomgeving niet achter bij de deur van ons kantoor, bedrijf of klas. De stress die we zelf ondergaan, doorgeven aan onze collega?s of van onze collega?s krijgen, nemen we mee naar huis.

 

En thuis geven we onbewust die drukte van de dag aan onze partner en kinderen door. Omgekeerd brengen onze partner en kinderen hun stress en onzekerheden ook mee naar huis. Zelfs in onze vrije tijd en tijdens onze vakanties blijft die stress nog nawerken. Ongewild treden we in een spiraalbeweging, die soms nog moeilijk om te keren is.

 

Pas als het écht niet meer gaat zoeken we hulp in ontspanningsoefeningen, mindfulness of therapie. Het vergt tijd en energie en die hebben we dan vaak nog zo weinig. Sommigen zien dan het werken of (samen)leven zelfs niet meer haalbaar.

 

Haalbaar

De Kracht van de Stilte als een korte, dagelijkse evenwichtsoefening die harmonie en rust brengt. Voor iedereen haalbaar die drukte en stress de baas wil blijven. Ouders, werknemers, leerkrachten en kinderen vanaf 4 jaar kunnen dit eenvoudig inbouwen in hun samenleven en samenwerken. Het dagelijks met korte impulsen beoefenen van deze discipline brengt een diepgaand en blijvend effect.

 

Effect – uiterlijke ?opbrengsten?

Het even ?thuiskomen? in de stilte bij jezelf zorgt voor groeikansen in concentratie, aandacht, zelfbeheersing en discipline. Het zijn stevige stimulansen in de ontwikkeling van je creativiteit en talenten. De korte dagelijkse stiltemomenten ervaar je misschien eerst als tijdverlies, maar al gauw merk je dat het pure tijdswinst oplevert. Want deze stille dagelijkse evenwichtsoefening in innerlijke rust, wijsheid, kracht en stabiliteit zorgt dat je lichamelijk, verstandelijk, emotioneel en innerlijk meer ?baas? wordt over jezelf en je leven. Deze aller eenvoudige meditatievorm brengt energie, levenslust en focus op wat jij belangrijk vindt en schept ruimte om echt volop te werken en te leven.

 

Effect – innerlijke ?vruchten?

De vruchten herken je in meer vriendelijkheid, vreugde, vrede, goedheid, geduldig, zachtaardig, zelfbeheersing, betrouwbaar, kortom liefdevol zijn.

Op alle terreinen van je leven, gezin, familie, vrienden, school, sportclub, versterkt dit je samen – werken en samen – leven.