BOEK

 Lieve lezers,                           bestelcode 125584  [email protected]  www.averbode.be 013/78.03.68

leerkrachten, (bege)leiders, ouders en allen die begaan zijn met het opvoeden van kinderen, ik schrijf dit boek voor u die hopen dat kinderen, uw kinderen, tot gelukkige en krachtige mensen mogen opgroeien. Graag wil ik u mijn sterke ervaring met de kracht van de stilte met kinderen met u delen.

Het kost u inderdaad, vandaag, slechts enkele minuten om het eerste hoofdstuk te lezen en u voor te bereiden voor een eerste experimentje morgen. Dit experiment zal morgen en al de volgende dagen slechts vijf minuten van uw dag in beslag nemen, maar u en de kinderen vele deugdzame momenten en tijd opleveren.

De stilte brengt kinderen en volwassenen in contact met hun innerlijke kracht, met zichzelf, met wie ze ten diepste zijn. Meditatie, de kunst van de stilte genoemd, brengt u bij de kracht van de stilte. Zo staat u sterker in het leven om te kunnen bouwen aan gelukkig zijn. Het is een dagelijkse evenwichtsoefening, een lichamelijke, verstandelijke, emotionele en geestelijke evenwichtsoefening in stille ontmoeting. U ontdekt in de stilte een diepe bron van rust, wijsheid, kracht en stabiliteit in uzelf.

Dankzij deze innerlijke kracht van de stilte bent u veel beter gewapend om zorg te dragen voor uzelf. U krijgt zin en kracht om zelf verantwoordelijkheid op te nemen voor uw lichaam, uw gevoelens, het maken van keuzes. U word zelfzekerder, alerter en aandachtiger, meer baas over uw eigen gedrag. Kinderen, ja zelfs kleuters pikken dit zeer snel op. Hoe meer ze tot innerlijke rust (kunnen) komen, hoe groter de openheid en bereidheid om effectieve medewerkers te worden van gelukkig (samen)leven. Merkwaardig genoeg zijn het net de kinderen en de kleuters die het meest onrustig zijn, die hier het meeste baat bij vinden. Als leerkracht gaat u veel minder baas moeten spelen over kinderen. De eenvoud van deze discipline brengt energie en rust in uw klas en uw school. Leerlingen en leerkrachten zelf gaan hun innerlijke kracht leren gebruiken.

 

Leave a Reply